De Baai van Morbihan

De Baai van Morbihan en het schiereiland Quiberon: één van de mooiste baaien ter wereld.

Mor Bihan: kleine zee in het Bretons

In het zuiden van Bretagne ligt beschermd tegen de hoge golven, de Baai van Morbihan, een echte kleine binnenzee. Een magische plek waar de zee, het land, de hemel veranderen in bijzondere landschappen. De Baai van Morbihan hoort bij de club van mooiste baaien ter wereld.

De “Mor-Bihan”, kleine zee in het Bretons, is enkele duizenden jaren geleden door de Atlantische zee overstroomd, toen de rivieren al ontstaan waren. Daarom komt de zee zo ver het land in richting Vannes en Auray via de typisch Bretonse zeearmen, ria’s genoemd, en omarmt de voormalige heuvels als een ware archipel: het eiland île aux Moines, het eiland Arz, de ontelbare eilanden en eilandjes, met rotsen of bossen en soms een klein vissersdorpje of alleen wolken vogels.

Alleen een invaart van één kilometer breed tussen Port-Navalo in Arzon en Locmariaquer scheidt het “Mor-Bihan” van de zee.

Bezoek deze bijzondere en unieke locatie via zee met één van de lijnvaartmaatschappijen die het hele jaar door diverse excursies aanbieden!

Van de ene blauwkleur stapt u in uw droom over op de andere en geniet u van dit zeetochtje, profiteert u van het strand van het île aux Moines tijdens de halte of huurt u een fiets om dit eiland te verkennen.

Elke 4 jaar kunt u deelnemen aan de evenementen van de week van de Baai. In het weekend van Hemelvaart zijn er hele rijen boten in de baai te bewonderen, en de verschillende vloten varen ’s avonds de havens binnen… waar op het vasteland het feest gewoon verder kan gaan.

facebook camping les druides carnactrip advisor camping les druides bretagne
 
Certificat d'excellence Trip Advisor
vue du bord de mer à côté du camping dans le golfe du morbihan

Beschikbaarheden / Reservering

Ik reserveer