Carnac in Morbihan

De omgeving van CARNAC is bekend om zijn menhirvelden die bestaan uit 2 934 menhirs, en om zijn badplaats.

Carnac ligt in het noorden tegen Mor braz aan, aan de Atlantische Oceaan, tussen de baai van Morbihan in het oosten en het schiereiland Quiberon in het westen. Het is een zeer ruime badplaats met watergebieden die vrijwel allemaal door fijne zandstranden omringd zijn.

De geschiedenis van Carnac: van prehistorisch leven tot badplaats

Carnac is naar alle waarschijnlijkheid al sinds 5000 voor Christus bewoond, de periode waarin de tumulus van Saint Michel werd gebouwd (in de nieuwe steentijd). Bij de basis is hij 125 meter lang, 60 meter breed en 12 meter hoog. Voor de bouw zijn 35 000 kubieke meter steen en grond nodig geweest. Het was een graf voor de elite waarin diverse grafobjecten gevonden zijn, waarvan de meeste nu in het Prehistorisch museum tentoongesteld zijn. Daarna werd er een kapelletje opgebouwd.

De stenen zijn ingedeeld en staan in verschillende groepen. De menhirvelden van Ménec bestaan uit 12 rijen menhirs die in één punt samenkomen en die zich over meer dan één kilometer uitstrekken, met de overblijfselen van stenen cirkels aan elk uiteinden. De grootste stenen, aan de westkant, zijn 4 meter hoog.

Het verhaal gaat dat Sint Cornély, toen hij door Romeinse soldaten achterna gezeten werd, zich omdraaide en hen in stenen beelden veranderde, die nu menhirs genoemd worden.

Rond 1875 kwam de Schotse archeoloog James Miln (1819-1881) de locatie bestuderen en had als gids en assistent Zacharie Le Rouzic (1864-1939) bij zich. Na de dood van zijn mentor wordt opzichter en vervolgens de conservator van het Prehistorisch museum en hoewel hij autodidact is, wordt hij een internationaal erkend regionaal hunebedden-specialist.

In 1903 wordt van de zoutpannen een badplaats gemaakt, die zich in de jaren 1950 sterk ontwikkelt, waardoor Carnac een stad met twee namen wordt: Carnac-ville (de stad) en Carnac-Plage (het strand).

In 1974 wordt er een centrum voor thalassotherapie gebouwd, dat gedeeltelijk op de uitgedroogde zoutpannen staat. Er bestaan nog wel een aantal zoutpannen maar die worden niet meer gebruikt. Tegenover het centrum voor thalassotherapie staat het casino Barrière van Carnac.

Carnac: badplaats

Carnac ligt in het mooie natuurgebied van de Baai van Quiberon en is wereldberoemd om zijn menhirvelden. Carnac bestaat uit 4 werelden die elkaar aanvullen:

De stranden:

Heerlijk ontspannen op de stranden en in alle veiligheid genieten van een duik in zee met het hele gezin. Er worden genoeg activiteiten aangeboden: catamarans, zeilbootjes, surfplanken… Voor een ontspannend en aangenaam moment kunt u tevens in het centrum voor thalassotherapie terecht, dat het hele jaar geopend is.

De hunebedden:

Breng een bezoekje aan de menhirs, dolmens en andere hunebeddenvelden die van Carnac de stad in Bretagne maken met een uniek cultureel historisch erfgoed. Ideaal voor mooie wandelingen, te voet of met de fiets.

De natuur:

Profiteer van de 40 kilometer aan wandelroutes voor een bezoekje aan Carnac, te voet of met de fiets. Dit rijke natuurlijke erfgoed, dat vaak door bezoekers niet op zijn waarde geschat wordt, heeft veel onvergetelijke pracht te bieden: fonteinen, kapelletjes en diverse natuurgebieden!

De stad:

Carnac is een legendarische plaats en heeft zijn echte gezinsspirit weten te behouden. Kom naar de markt om de gezellige en kleurrijke sfeer te proeven van de plaatselijke ambacht.

facebook camping les druides carnac
 

Beschikbaarheden / Reservering

Ik reserveer